Sign In

Receptek

Zöldséges-májas csirkemell

Zöldséges-májas csirkemell

 

Zöldséges-májas csirkemell

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 300 gramm csirkemáj
  • ízlés szerint bacon szalonna
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 2 darab kisebb cukkini (nálam most fehér)
  • 300 gramm laskagomba
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab kápia paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 100 ml étolaj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál grill fűszerkeverék Lucullus
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A megmosott, csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olajon, egy serpenyőben elősütjük. Nem kell teljesen megsütni, csak annyira, hogy kifehéredjen, majd egy kiolajozott nagyobb tepsibe tesszük.
  • A megmosott, megtisztított csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk, a lisztben megforgatjuk, és szintén elősütjük (nem baj, ha kicsit véres marad, úgy jó), majd szintén a tepsibe tesszük. Meghintjük egy kevés sóval, fűszerkeverékkel.
  • A zöldségeket megmossuk, tetszőleges formára aprítjuk, majd szintén a tepsibe szórjuk a húsra.
  • A szalonnát csíkokra vágjuk, a zöldség tetejére tesszük, megöntözzük a sütésből maradt olajjal.
  • 190 C fokra előmelegített sütőben, letakarás nélkül, kb. 60 perc alatt megsütjük, néha egy lapáttal kicsit átforgatjuk.
  • Akkor jó, ha a lé nagy része elpárolgott, és sűrű szaft maradt a tepsi alján. Nem kell teljesen szárazra sütni. Vadrizses párolt rizzsel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemell, főétel, gluténmentes, máj, zöldséges

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating