Sign In

Receptek

Zöldségleves sonkagaluskával

Zöldségleves sonkagaluskával

 

Zöldségleves sonkagaluskával

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab vöröshagyma nagyobb fej
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 150 gramm csiperkegomba
  • 1500 ml víz
  • 2 darab zöldséges leveskocka vagy házi ételízesítő
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml tejföl
  • 20 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál petrezselyem aprított

A sonkagaluskához:

  • 100 gramm darált főtt sonka
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított
  • 1 evőkanál vöröshagyma reszelt
  • 1 mokkáskanál
  • 2-3 evőkanál Miklós' Universal mix liszt
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, rászórjuk a felaprított zöldséget, néhány percig együtt pároljuk, majd a gombát is hozzáadjuk, és további 2-3 percig pirítjuk.
  • Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, 20 percig főzzük.
  • Amíg a leves fő, elkészítjük a galuskát. A darált húst, a tojást, a sót, a petrezselymet, a hagymát, a borsot és a lisztet összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk, majd a levesbe mártogatott teáskanállal a levesbe szaggatjuk, és miután a galuskák feljöttek a felszínre, még pár percig főzzük
  • Közben a tejfölt a liszttel, a mustárral, a citromlével, néhány kanál forró levessel összekeverjük, majd az egészet a levesbe öntjük, pár perc alatt besűrítjük, és pikánsra ízesítjük vele.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, leves, sonka, zöldségleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating