Zúzaleves sajtos galuskával
Zúzaleves sajtos galuskával
Hozzávalók
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 500 gramm csirkezúza
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1,5 liter víz
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 1/4 fej zeller
- 1/4 fej karalábé
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1,5 evőkanál só
- 1/2 evőkanál ételízesítő
A galuskához:
- 1 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm reszelt sajt
- 50 gramm Naturbit Alfa-mix
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott csirkezúzát, és együtt pirítjuk néhány percig. Megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikával, és felöntjük apránként a vízzel.
- Lefedve, kis lángon, kb. 1 óra hosszat főzzük, majd beletesszük a zöldségeket, és további 20 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük, és amikor a zúza már puhára főtt, a forró levesbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatunk, és 5 percig főzzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)