Sign In

Receptek

Zúzaleves sajtos galuskával

Zúzaleves sajtos galuskával

 

Zúzaleves sajtos galuskával

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 500 gramm csirkezúza
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1,5 liter víz
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 1/4 fej zeller
  • 1/4 fej karalábé
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1,5 evőkanál
  • 1/2 evőkanál ételízesítő

A galuskához:

  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 50 gramm Naturbit Alfa-mix

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra vágott csirkezúzát, és együtt pirítjuk néhány percig. Megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikával, és felöntjük apránként a vízzel.
  • Lefedve, kis lángon, kb. 1 óra hosszat főzzük, majd beletesszük a zöldségeket, és további 20 percig főzzük.
  • Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük, és amikor a zúza már puhára főtt, a forró levesbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatunk, és 5 percig főzzük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, leves, sajt, sajtos, zúzaleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating