Sign In

Receptek

Zsemlegaluska

Zsemlegaluska

 

Zsemlegaluska

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Köretek, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 darab szikkadt gluténmentes zsemle
  • kb. 150 ml tej
  • 1/2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 darab tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2-3 evőkanál rizsliszt vagy Miklós' Universal mix liszt
  • 2-3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

Instrukciók
 

  • A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, megöntözzük a tejjel. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, ha kész, hozzáadjuk a beáztatott zsemléhez, majd megsózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáadjuk a tojást, a felaprított petrezselymet, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadunk 2-2 evőkanálnyi lisztet és zsemlemorzsát. Ha túl lágynak találnánk, adhatunk hozzá még egy keveset, de ne legyen kemény a massza.
  • Egy kicsivel kell csak sűrűbbnek lennie, mint a normál galuskatésztának. Egy pár percig pihentetjük, majd egy a forró vízbe mártogatott evőkanállal a lobogó sós vízbe szaggatjuk.
  • Nem fognak azonnal feljönni a víz tetejére, de amikor feljönnek, attól kezdve még 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk őket. Szaftos húsok, pörköltek mellé kitűnő köret.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, tészta, zsemle, zsemlegaluska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating