Zserbócsiga
Zserbócsiga
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Nutri Free mix per Pane
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- kb. 150 ml tej
- 20 gramm friss élesztő
- 50 gramm olvasztott vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 darab tojás
A töltelékhez:
- 150 gramm sárgabaracklekvár
- 100 gramm darált dió
- 50 gramm cukor
A tetejére:
- 50 gramm olvasztott csokoládé
Instrukciók
- 100 ml langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, elindítjuk a gépet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és apránként a maradék tejet. Lágy, de nem ragacsos tésztává dagasztjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés lisztet vagy tejet, a tészta állagától függően.
- Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük, 45-60 perc alatt, függ a légtér hőmérsékletétől is, hogy mennyi idő alatt kel meg a tészta.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dióval.
- Szorosan feltekerjük, 2-3 cm vastagságú szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
- Amíg bemelegszik a sütő 180 C fokra, a csigák letakarva pihennek, majd 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
- A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk őket, majd az olvasztott csokoládét a tetejükre csorgatjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)