Sign In

Zserbócsiga

Zserbócsiga

 

Zserbócsiga

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • kb. 150 ml tej
  • 20 gramm friss élesztő
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 darab tojás

A töltelékhez:

  • 150 gramm sárgabaracklekvár
  • 100 gramm darált dió
  • 50 gramm cukor

A tetejére:

  • 50 gramm olvasztott csokoládé

Instrukciók
 

  • 100 ml langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, elindítjuk a gépet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és apránként a maradék tejet. Lágy, de nem ragacsos tésztává dagasztjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés lisztet vagy tejet, a tészta állagától függően.
  • Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük, 45-60 perc alatt, függ a légtér hőmérsékletétől is, hogy mennyi idő alatt kel meg a tészta.
  • A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dióval.
  • Szorosan feltekerjük, 2-3 cm vastagságú szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
  • Amíg bemelegszik a sütő 180 C fokra, a csigák letakarva pihennek, majd 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  • A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk őket, majd az olvasztott csokoládét a tetejükre csorgatjuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, édes sütemény, gluténmentes, pékáru, zserbó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating