Sign In

Receptek

Zsíros kifli tökmagliszttel

Zsíros kifli tökmagliszttel

 

Zsíros kifli tökmagliszttel

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek, Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 50 gramm tökmagliszt
  • 30 gramm friss élesztő
  • 100 ml tej
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál tejföl
  • 100 gramm zsír
  • 3 darab közepes főtt burgonya
  • 1 darab tojássárgája

A töltelékhez:

  • 200 ml tejföl
  • 150 gramm reszelt trappista sajt

A kiflik lekenésére:

  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál víz

A tetejére:

  • 50 gramm durvára tört tökmag

Instrukciók
 

  • A hozzávalókból tésztát dagasztunk, a zsír kivételével. Mikor már majdnem készen van, a zsírt is apránként hozzáadagoljuk.
  • 1 órát kelesztjük, majd 4 cipóra osztjuk.
  • Fogunk egy cipót, kör alakúra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 8 részre osztjuk, mint egy tortát.
  • Feltekerjük a háromszögeket, kifli formára igazítjuk, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. Ugyanezt elvégezzük a másik három cipóval. Tojással lekenjük a tetejüket, és megszórjuk a durvára tört tökmaggal.
  • Előmelegített sütőben 180 C fokon, 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru, sós sütemény, tökmagliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating