Sign In

Receptek

Zsömle – túróval, lenmagliszttel

Zsömle – túróval, lenmagliszttel

 

Zsömle - túróval, lenmagliszttel

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva (gluténmentes!)
  • 30 gramm lenmagliszt
  • 20 gramm kölesliszt
  • 20 gramm darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál instant élesztő
  • 2 darab tojás
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 teáskanál
  • 0,5 evőkanál lenmag
  • 0,5 evőkanál szezámmag
  • 0,5 evőkanál tökmag
  • 0,5 evőkanál napraforgó

Instrukciók
 

  • A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
  • Amíg a sütő melegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formálunk, a tetejüket keresztben bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lenmagliszt, pékáru, túró, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating