Zsömle – túróval, lenmagliszttel
Zsömle - túróval, lenmagliszttel
Hozzávalók
- 50 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva (gluténmentes!)
- 30 gramm lenmagliszt
- 20 gramm kölesliszt
- 20 gramm darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál instant élesztő
- 2 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 0,5 evőkanál lenmag
- 0,5 evőkanál szezámmag
- 0,5 evőkanál tökmag
- 0,5 evőkanál napraforgó
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
- Amíg a sütő melegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formálunk, a tetejüket keresztben bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)