Sign In

Receptek

Zsömle (Miklós’ seeded bread mix – Glutenix Albatutti)

Zsömle (Miklós’ seeded bread mix – Glutenix Albatutti)

 

Zsömle (Miklós’ seeded bread mix – Glutenix Albatutti)

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 500 gramm Seeded bread mix lisztkeverék
  • 12 gramm
  • 430 ml víz langyos
  • 22 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt futtassuk fel a cukorral 130 ml langyos vízben. A lisztet mérjük a robotgép táljába, adjuk hozzá a sót, és keverjük jól össze. Amikor az élesztő felfutott, indítsuk be a robotgépet, adjuk a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék 300 ml vizet a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
  • A tésztából készítsünk olajos kézzel 12 db kisebb gombócot, helyezzük sütőpapírral ellátott sütőlemezre, tegyük be a sütőbe, és kelesszük a duplájára 50 fokon, kb. 30-35 perc alatt. A kelesztés után ne vegyük ki a sütőből, hanem tekerjük fel a hőt 210 fokra, és így süssük meg a zsömléket kb. 40-45 perc alatt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, zsömle

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating