Zsömle amarántliszttel
A különböző liszteket tetszés szerint lehet variálni, de a mennyiségeket nem! 🙂
Gluténmentes zsömle amarántliszttel
Hozzávalók
- 30 gramm amarántliszt
- 30 gramm kölesliszt
- 50 grann zabpehelyliszt
- 2 darab db tojás
- 250 gramm túró
- 1 teáskanál só
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál magkeverék a tetejére
Instrukciók
- A hozzávalókat összegyúrjuk, vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük.
- A magokat a zsömlék tetejére szórjuk, egy picit bele is nyomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 180 C fokra, és így sütjük további 20-25 percig.