Almás-mákos torta – sütés nélkül
Almás-mákos gluténmentes torta – sütés nélkül
Egy isteni cukormentes, lisztmentes süti, amiből módjával fogyasztva a fogyókúrás diétába is belefér néhány falat.
Almás-mákos torta - sütés nélkül
Eszközök
- 22 cm-es tortaforma
Hozzávalók
A "tésztához":
- 80 gramm kókuszreszelék
- 70 gramm mák
- 70 gramm arany lenmag (vagy chiamag)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 darab bio citrom reszelt héja
- 12 darab datolya
- 10 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 2 evőkanál méz
A töltelékhez:
- 6 darab közepes alma
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 2x annyi chiamag
A fahéjas krém a tetejére:
- 12 darab datolya
- 2-3 evőkanál kókuszzsír
- 1 darab db banán
- 2 mokkáskanál fahéj
- 3 evőkanál ek víz
Instrukciók
- A kókuszt, a mákot és a lenmagot megőröljük a kávédarálóban. A datolyákat beáztatjuk a vízbe, majd konyhai robotgépbe öntjük és eldolgozzuk a mézzel.
- Hozzáöntjük a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. Ragadós, ragacsos masszát kell kapnunk. Ha nem ragad, tegyünk még hozzá egy kevés vizet.
- A tésztát megfelezzük, és egyik felét egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. Erre jön egy réteg alma.
- Almás töltelék: 6 közepes almát lereszelünk, a fahéjjal ízesítjük, és 2 ek útifűmaghéjat keverünk hozzá. Az alma felét a „piskótán” jól eloszlatjuk és megtömörítjük egy kanál hátával, vagy a kezünkkel.
- Erre szórjuk a maradék mákos őrleményt, eloszlatjuk és, ha mindenhová jutott, rányomkodjuk, megtömörítjük. Erre megint alma jön.
- Almás-mákos torta - sütés nélkül recept lépés 5 foto
- Fahéjas krém: 12 datolya, 2-3 ek kókuszzsír, 1 banán, 2 kk fahéj, 3 ek víz. Turmixgépben krémesre dolgozzuk, majd a torta tetején elkenjük. Hűtőbe tesszük és, ha megdermedt a teteje, szépen lehet szeletelni.