Sign In

Receptek

Almás-mákos torta – sütés nélkül

Almás-mákos torta – sütés nélkül

almás mákos gluténmentes torta recept gmtérkép Almás-mákos gluténmentes torta – sütés nélkül

Egy isteni cukormentes, lisztmentes süti, amiből módjával fogyasztva a fogyókúrás diétába is belefér néhány falat.

almás mákos gluténmentes torta recept gmtérkép

Almás-mákos torta - sütés nélkül

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények, Sütés nélküli receptek, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 személyre

Eszközök

  • 22 cm-es tortaforma

Hozzávalók
  

A "tésztához":

  • 80 gramm kókuszreszelék
  • 70 gramm mák
  • 70 gramm arany lenmag (vagy chiamag)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 darab bio citrom reszelt héja
  • 12 darab datolya
  • 10 evőkanál víz
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál méz

A töltelékhez:

  • 6 darab közepes alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 2x annyi chiamag

A fahéjas krém a tetejére:

  • 12 darab datolya
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír
  • 1 darab db banán
  • 2 mokkáskanál fahéj
  • 3 evőkanál ek víz

Instrukciók
 

  • A kókuszt, a mákot és a lenmagot megőröljük a kávédarálóban. A datolyákat beáztatjuk a vízbe, majd konyhai robotgépbe öntjük és eldolgozzuk a mézzel.
  • Hozzáöntjük a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. Ragadós, ragacsos masszát kell kapnunk. Ha nem ragad, tegyünk még hozzá egy kevés vizet.
  • A tésztát megfelezzük, és egyik felét egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. Erre jön egy réteg alma.
  • Almás töltelék: 6 közepes almát lereszelünk, a fahéjjal ízesítjük, és 2 ek útifűmaghéjat keverünk hozzá. Az alma felét a „piskótán” jól eloszlatjuk és megtömörítjük egy kanál hátával, vagy a kezünkkel.
  • Erre szórjuk a maradék mákos őrleményt, eloszlatjuk és, ha mindenhová jutott, rányomkodjuk, megtömörítjük. Erre megint alma jön.
  • Almás-mákos torta - sütés nélkül recept lépés 5 foto
  • Fahéjas krém: 12 datolya, 2-3 ek kókuszzsír, 1 banán, 2 kk fahéj, 3 ek víz. Turmixgépben krémesre dolgozzuk, majd a torta tetején elkenjük. Hűtőbe tesszük és, ha megdermedt a teteje, szépen lehet szeletelni.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, mák, sütés nélkül, torta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating