Áfonyás-mandulás keksz
Áfonyás-mandulás keksz
Hozzávalók
- 140 gramm kukoricaliszt jelölten gluténmentes
- 70 gramm porcukor
- 1 marék apróra vágott szárított áfonya
- 1 marék apróra tört mandula
- 100 gramm vaj
- 1 csipet só
Instrukciók
- Minden hozzávalót egy tálba teszünk, alaposan összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle (nagyjából 18-20-at).
- Sütőpapírra helyezzük őket, egy pohárral szétlapítjuk, vagy ki lehet szaggatni formával (kisebb adagokban érdemes).
- És mehetnek a 180 C-ra előmelegített sütőbe.
- Ha már barnás a szélük, készen vannak (kb. 15 perc), de ilyenkor még puhák, meg kell várni, hogy kihűljenek és megkeményedjenek, akkor szedjük ki őket a tepsiből!