Sign In

Receptek

Áfonyás-túrós rétes – rizslapból

 

Áfonyás-túrós rétes - rizslapból

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 rúd

Hozzávalók
  

2 rúdhoz:

  • 16 darab rizslap
  • 500 gramm félzsíros tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 3 evőkanál rizsdara
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 3-4 evőkanál tejföl

A lekenéshez:

  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 evőkanál tejföl

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor vagy édesítő

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, rizsdarát, útifűmaghéjat, tejfölt.
  • A rizslapokat 20-30 mp-re hideg vízbe mártjuk, puhuljanak csak meg rendesen, különben rágósak lesznek, majd sütőpapírra helyezzük őket úgy, hogy félig fedjék egymást széltében is, hosszában is.
  • A tölteléket a tészta szélére kanalazzuk egy csíkban, a kimaradó részt bőségesen megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével.
  • A tészta két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és feltekerjük a rétest a sütőpapír segítségével. Ha ügyesen helyeztük el a lapokat, át tudjuk helyezni a rétest a sütőlapra egy mozdulattal, de lehet papírostól együtt is áttenni.
  • A rétesek tetejét is alaposan lekenjük az olvasztott vaj és tejföl keverékével, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Frissen nagyon finom, ropogós, másnapra, ha nem takargatjuk be alaposan, kiszárad, és rágóssá válik.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó áfonya, édes sütemény, gluténmentes, rétes, rizslap, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük