Sign In

Receptek

Alföldi krumpligombóc-leves

 

Alföldi krumpligombóc-leves

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A gombóchoz:

  • 500 gramm burgonya
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál só
  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt

A leveshez:

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A meghámozott, megmosott burgonyát kockára vágjuk, 600 ml sós vízben puhára főzzük, majd a levét félretéve leszűrjük, és a krumplit még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, paprikát, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól összekeverjük. 1-2 perc után hozzáadjuk a tetszőlegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, majd felöntjük 6dl vízzel, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közben a kihűlt, áttört burgonyához adjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható, viszonylag lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Lisztes kézzel kisebb diónyi gombócokat formálunk, és a krumpli főzővizében kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  • Miután megfőttek, a lével együtt a kész leveshez öntjük. Ha kell, még megsózzuk, a tetejét petrezselyemmel megszórjuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó almaleves, burgonya, gluténmentes, krumpli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük