Sign In

Almás béles

 

Almás béles

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 250 gramm vaj fele lehet zsír
  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor elmaradhat
  • 1 csipet só
  • 1-2 kanál tejföl ha nem akar összeállni a tészta

A töltelékhez:

  • 1000 gramm alma
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 maréknyi gluténmentes zsemlemorzsa

A lekenéshez:

  • 1 darab tojássárgája

Instrukciók
 

  • Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd egy lábosban összefőzzük a cukorral, egészen addig, amíg a leve elpárolog. Tehetünk bele citromot, ha túl édes az almánk, vagy kevesebb cukrot, de ez fordítva is igaz.
  • Egy kb. 40x23 cm-es tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
  • A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Lisztezett felületen kettévesszük, és tepsi nagyságúra nyújtjuk, (én sütőpapíron nyújtottam, és úgy csúsztattam a tepsibe), beleterítjük a formába, megszórjuk zsemlemorzsával, és ráterítjük a dinsztelt almát.
  • A másik kinyújtott tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, tojássárgájával lekenjük.
  • Szép zsemleszínűre sütjük kb. 30 perc alatt.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, almás béles, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük