Almás-diós-csokis muffin
Almás-diós-csokis muffin
Hozzávalók
- 100 gramm rizsliszt
- 60 gramm cukor
- 1 csipet só
- 7 gramm sütőpor
- 5 gramm őrölt fahéj
- 50 gramm vaj
- 130 ml tej
- 1 darab tojás
- 220 gramm alma
- 50 gramm darált dió
- 20 gramm étcsoki
Instrukciók
- A tojást keverjük ki a cukorral, a sóval és a puha vajjal, adjuk hozzá a reszelő nagyobbik lyukán lereszelt almát, a darált diót, majd felváltva a tejet és a liszttel összekevert sütőport és fahéjat.
- Keverjük simára, majd a végén adjuk hozzá a durvára reszelt étcsokit. A muffin sütőformákat töltsük meg ¾ részükig, és 200 C fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)