Sign In

Receptek

Almás-diós-csokis muffin

 

Almás-diós-csokis muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 100 gramm rizsliszt
  • 60 gramm cukor
  • 1 csipet só
  • 7 gramm sütőpor
  • 5 gramm őrölt fahéj
  • 50 gramm vaj
  • 130 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 220 gramm alma
  • 50 gramm darált dió
  • 20 gramm étcsoki

Instrukciók
 

  • A tojást keverjük ki a cukorral, a sóval és a puha vajjal, adjuk hozzá a reszelő nagyobbik lyukán lereszelt almát, a darált diót, majd felváltva a tejet és a liszttel összekevert sütőport és fahéjat.
  • Keverjük simára, majd a végén adjuk hozzá a durvára reszelt étcsokit. A muffin sütőformákat töltsük meg ¾ részükig, és 200 C fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, csokis, dió, édes sütemény, gluténmentes, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük