Almás-fahéjas muffin
Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók
- 5 darab tojás
- 1 csipet só
- 0,5 teáskanál vanília aroma
- 0,5 teáskanál rumaroma
- 2 marék mazsola
- 3 marék durvára lereszelt alma
- 3 evőkanál eritrit vagy más édesítő
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 8 púpozott evőkanál őrölt mandula
Instrukciók
- A tojást robotgépben felverjük az édesítővel, a vaníliával, a rummal, az őrölt fahéjjal habos-krémesre, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, az őrölt mandulát, és jól elkeverjük. Beletesszük a mazsolát, az almát, és az egészet alaposan összekeverjük.
- A masszát 12 darab nagyméretű, szilikon muffin formába kanalazzuk, a formákat 3/4 részig töltve.
- Előmelegített sütőben, 200 C-on sütjük 10 percig, majd további 10-15 percig 180 C-on. Tűpróba!
- Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben (kb. 22x30cm-es) is meg lehet sütni.
- Ha a teteje esetleg hamarabb barnulna, akkor tegyük kicsit lejjebb a sütőben a rácsot, vagy állítsuk alsó sütésre, és akkor nem ég meg a teteje. A végén végezzünk tűpróbát. Amikor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)