Sign In

Receptek

Almás-fahéjas muffin

 

Almás-fahéjas muffin

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 5 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál rumaroma
  • 2 marék mazsola
  • 3 marék durvára lereszelt alma
  • 3 evőkanál eritrit vagy más édesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 8 púpozott evőkanál őrölt mandula

Instrukciók
 

  • A tojást robotgépben felverjük az édesítővel, a vaníliával, a rummal, az őrölt fahéjjal habos-krémesre, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, az őrölt mandulát, és jól elkeverjük. Beletesszük a mazsolát, az almát, és az egészet alaposan összekeverjük.
  • A masszát 12 darab nagyméretű, szilikon muffin formába kanalazzuk, a formákat 3/4 részig töltve.
  • Előmelegített sütőben, 200 C-on sütjük 10 percig, majd további 10-15 percig 180 C-on. Tűpróba!
  • Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsiben (kb. 22x30cm-es) is meg lehet sütni.
  • Ha a teteje esetleg hamarabb barnulna, akkor tegyük kicsit lejjebb a sütőben a rácsot, vagy állítsuk alsó sütésre, és akkor nem ég meg a teteje. A végén végezzünk tűpróbát. Amikor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, fahéj, gluténmentes, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük