Sign In

Receptek

Almás kölestorta

 

Almás kölestorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

  • 100 gramm natúr köles (jelölten gluténmentes)
  • 300 ml tej vagy kókusztej
  • 2 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 20 gramm vaj vagy kókuszzsír
  • 5 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 darab citrom leve és reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál rizsdara vagy kukoricadara
  • 1 darab tojás
  • 2 darab alma
  • 1 evőkanál fahéjas cukor vagy édesítő a szóráshoz

Instrukciók
 

  • A kölest kétszer megmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük és ráöntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a vajat. Félkészre főzzük, mert még a sütőbe is betesszük, és ott is puhulni fog. Ha felfőtt, beletesszük a rizsdarát, és sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük.
  • Amíg hűl, szétválasztjuk a tojást, és a fehérjét kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk a fahéjas cukorral.
  • Amikor kihűlt a köles, belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  • Egy kivajazott kisebb tortaformába (18-20 cm) tesszük a fele masszát. Rátesszük a fele fahéjas almát, majd rásimítjuk a maradék kölesmasszát és a maradék almát. 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 180 C fokon további 25-30 percig.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes, köles, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük