Sign In

Receptek

Almás-mandulás süti rizslisztből

 

Almás-mandulás süti rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

Az alsó laphoz:

  • 250 gramm rizsliszt
  • 5 gramm útifűmaghéj
  • 150 gramm vaj
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1000 gramm savanykás alma
  • 2 evőkanál rum
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 50 gramm porcukor
  • 2 evőkanál kekszmorzsa

A tetejére:

  • 4 darab tojás
  • 100 gramm cukor
  • 100 gramm őrölt mandula (esetleg dió)
  • 1 teáskanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A lisztből, az útifűmaghéjból, a vajból és a tojások sárgájából a rummal, a porcukorral, a sóval, és annyi tejföllel, amennyit felvesz, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, és 1 óra hosszat pihentetjük a hűtőben.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházukat kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a rummal meglocsoljuk, a vaníliás cukorral megszórjuk. Az 1 óra letelte után a tésztát kivesszük a hűtőből, kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi méretére.
  • Feltekerjük, majd behelyezzük a vajjal kikent tepsibe. Nagyon jól nyújtható, tekerhető, könnyű betenni a helyére.
  • Megszórjuk a kekszmorzsával, ráterítjük a rumos almát.
  • A tetejére a következő massza kerül: a tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a darált mandulát, rizslisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, és az almára öntjük.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes, mandula, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük