Sign In

Receptek

Almás-meggyes bögrés muffin

 

Almás-meggyes bögrés muffin

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 14 db

Hozzávalók
  

  • 1 bögre alma apró kockára vágott
  • 1 bögre meggy magozott, mirelit vagy befőtt is jó
  • 1/2 bögre dió durvára vágott
  • 1/3 bögre cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1/3 bögre olaj
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor

Instrukciók
 

  • A méréshez használt bögre mérete 200 ml.
  • A tojásokat az édesítővel és az olajjal habosra keverjük.
  • A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd a masszát közepes méretű szilikon formákba kanalazzuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, bögrés, gluténmentes, meggy, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük