Sign In

Receptek

Almás palacsinta datolyasziruppal

Almás palacsinta datolyasziruppal (Gluténmentes)
————–
Az almától puha, szaftos lesz a palacsinta. Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom! 🙂
————–
6 db
60 perc
————–
20 dkg Miklós’ Universal mix liszt vagy rizsliszt
3 db tojás
1 mk só
1 mk fahéj
1 csapott ek cukor
2 dl tej
2,5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek napraforgóolaj
2 db közepes alma
A sütéshez:
6 ek napraforgóolaj
A datolyasziruphoz:
6-8 szem datolya (ha nem elég puhák, áztassuk be őket)
120 ml forró víz
————–
1. lépés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A palacsintákhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, legegyszerűbb kézi habverővel, a végén a lereszelt almát is hozzákeverjük.
Kb. 30 percig állni hagyjuk, ha nagyon besűrűsödne, kevés ásványvízzel még lehet hígítani.
2. lépés:
A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, rámerünk egy nagyobb merőkanálnyi tésztát, a merőkanál aljával kicsit eligazgatjuk, mert nem fog szétfolyni rendesen, mint a normál palacsintatészta, mivel jóval sűrűbb. Közepes lángon addig sütjük, amíg a sütőtől el nem válik a tészta, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
3. lépés:
Amíg a palacsinták sülnek, elkészítjük a datolyaszirupot. A datolyákat leöblítjük, kimagozzuk, és a forró vízzel krémesre turmixoljuk. A palacsintákat ezzel a sziruppal tálaljuk, vagy fahéjas porcukorral szórjuk meg. Ebből az adagból 6 db vastagabb palacsinta lett.

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük