Sign In

Receptek

Almás pite muffin

 

Almás pite muffin

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 70 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 20 gramm kristálycukor vagy édesítő
  • 125 ml étolaj
  • 175 ml tejföl
  • 2 darab nagyobb alma
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 100 gramm zabpehely jelölten gluténmentes
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 darab bio citrom reszelt héja és leve

A forma kikenéséhez:

  • szükség szerint vaj

Instrukciók
 

  • Az egyik almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, egy lábasba tesszük, meglocsoljuk a fél citrom levével, hozzáadunk 20 gramm cukrot vagy édesítőt, 1 mokkáskanál fahéjat, és megpároljuk.
  • A másik almát is megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  • A tojást a cukorral, elektromos habverővel, a legnagyobb fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
  • A lisztet a zabpehellyel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal jól összeforgatjuk, és az apró kockára vágott almával együtt a tojásos keverékhez adjuk.
  • Egy nagy muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk, fele részükig megtöltjük a tésztával, ráteszünk 1 teáskanálnyi párolt almát, majd befedjük egy kevés tésztával.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk őket kihűlni.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, almás pite, édes sütemény, gluténmentes, muffin, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük