Almás pite muffin
Almás pite muffin
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 70 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 20 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 125 ml étolaj
- 175 ml tejföl
- 2 darab nagyobb alma
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 100 gramm zabpehely jelölten gluténmentes
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1/2 mokkáskanál sütőpor
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 darab bio citrom reszelt héja és leve
A forma kikenéséhez:
- szükség szerint vaj
Instrukciók
- Az egyik almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, egy lábasba tesszük, meglocsoljuk a fél citrom levével, hozzáadunk 20 gramm cukrot vagy édesítőt, 1 mokkáskanál fahéjat, és megpároljuk.
- A másik almát is megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
- A tojást a cukorral, elektromos habverővel, a legnagyobb fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadva tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
- A lisztet a zabpehellyel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal jól összeforgatjuk, és az apró kockára vágott almával együtt a tojásos keverékhez adjuk.
- Egy nagy muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk, fele részükig megtöltjük a tésztával, ráteszünk 1 teáskanálnyi párolt almát, majd befedjük egy kevés tésztával.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk őket kihűlni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)