Almás-répás-meggyes-rizspelyhes muffin
Almás-répás-meggyes-rizspelyhes muffin
Hozzávalók
- 3 darab közepes sárgarépa reszelve
- 1 darab közepes alma reszelve
- 3 darab tojás
- 50 gramm cukor vagy édesítő
- 100 gramm gluténmentes rizspehely
- 50 gramm barna rizsliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 50 ml olvasztott kókuszzsír
- 100 gramm meggy fagyasztott is lehet, vagy almakocka
Instrukciók
- A hozzávalókat, a sütőpor kivételével, jól összekeverjük. Egy órát pihentetjük (vagy akár egy éjszakát, hogy a rizspehely jól felszívja a nedvességet).
- Sütés előtt hozzákeverjük a a sütőport is, majd muffin formába adagoljuk, és 180 C fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)