Almás-sárgarépás-zabpelyhes muffin
Almás-sárgarépás-zabpelyhes muffin
Hozzávalók
- 3 darab közepes sárgarépa reszelve
- 1 darab közepes alma reszelve, leve kinyomva
- 3 darab tojás
- 50 gramm cukor vagy édesítő
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 50 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 5000 ml olvasztott kókuszzsír
- 100 gramm magozott meggy friss, fagyasztott vagy befőtt (vagy almakocka)
- 3-4 kocka olvasztott csoki
Instrukciók
- A hozzávalókat összekeverjük, muffin formákba adagoljuk. Kihűlés után az olvasztott csokit rácsorgatjuk.
- 180 C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Kihűlés után az olvasztott csokit rácsorgatjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)