Almatorta joghurttal
Almatorta joghurttal
Hozzávalók
- 100 gramm Nutri Free per Dolci
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
- 120 gramm cukor vagy édesítő
- 3 darab tojás
- 3 darab alma
- 70 gramm vaj
- 125 gramm natúr joghurt
- 12 gramm sütőpor
- 3 evőkanál meleg víz
- 1 késhegynyi só
- ízlés szerint porcukor vagy édesítő, a szóráshoz
Instrukciók
- Kimérjük a liszteket, hozzákeverjük a sót és a sütőport. Felolvasztjuk a vajat, langyosra hűtjük. Egy tortaformát (24 cm) kivajazunk, rizsliszttel beszórjuk. Megmossuk, meghámozzuk az almákat, négybe vágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A robotgép táljában felverjük a 3 tojást 3 evőkanál meleg vízzel jó habosra (nem forró, csak meleg!). Hozzáadjuk az édesítőt, tovább keverjük, közben apránként hozzáadjuk a joghurtot és a langyos, olvasztott vajat. Ha jól összekeveredett, leállítjuk a robotgépet, és kézi habverővel apránként belekeverjük a liszteket.
- A tortaformába öntjük a massza felét, elsimítjuk egyenesre, rátesszük az almaszeleteket, majd beborítjuk a maradék masszával. A tetejére ismét almaszeletek kerülnek. Előmelegített sütőben sütjük 40-45 percig. Tűpróba!
- Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, levesszük a peremet, megszórjuk porcukorral (édesítővel), és lehet szeletelni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)