Sign In

Receptek

Almatorta joghurttal

 

Almatorta joghurttal

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Nutri Free per Dolci
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
  • 120 gramm cukor vagy édesítő
  • 3 darab tojás
  • 3 darab alma
  • 70 gramm vaj
  • 125 gramm natúr joghurt
  • 12 gramm sütőpor
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 1 késhegynyi só
  • ízlés szerint porcukor vagy édesítő, a szóráshoz

Instrukciók
 

  • Kimérjük a liszteket, hozzákeverjük a sót és a sütőport. Felolvasztjuk a vajat, langyosra hűtjük. Egy tortaformát (24 cm) kivajazunk, rizsliszttel beszórjuk. Megmossuk, meghámozzuk az almákat, négybe vágjuk, magházukat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  • A robotgép táljában felverjük a 3 tojást 3 evőkanál meleg vízzel jó habosra (nem forró, csak meleg!). Hozzáadjuk az édesítőt, tovább keverjük, közben apránként hozzáadjuk a joghurtot és a langyos, olvasztott vajat. Ha jól összekeveredett, leállítjuk a robotgépet, és kézi habverővel apránként belekeverjük a liszteket.
  • A tortaformába öntjük a massza felét, elsimítjuk egyenesre, rátesszük az almaszeleteket, majd beborítjuk a maradék masszával. A tetejére ismét almaszeletek kerülnek. Előmelegített sütőben sütjük 40-45 percig. Tűpróba!
  • Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, levesszük a peremet, megszórjuk porcukorral (édesítővel), és lehet szeletelni.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, gluténmentes, joghurt, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük