Sign In

Receptek

Amerikai szalonnatorta

 

Amerikai szalonnatorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények, Torta receptek
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál víz hideg

A töltelékhez:

  • 200 gramm húsos szalonna
  • 50 gramm vaj
  • 3 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 350 gramm tejföl
  • 1 teáskanál vaj a forma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zsírját kisütjük, félretesszük hűlni.
  • A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a sóval, a tejföllel, és annyi hideg vízzel, hogy egy viszonylag puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • A tésztát, olajos kézzel belenyomkodjuk egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, elegyengetjük, úgy hogy pereme is legyen.
  • A töltelékhez a vajat a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a sót, a kihűlt sült szalonnát, és egy keveset a kisült zsírból.
  • A tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő. Jégbe hűtött paradicsomlével kínáljuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sós sütemény, szalonna, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük