Amor polenta
Amor polenta
Hozzávalók
- 150 gramm porcukor
- 150 gramm puha vaj
- 2 darab tojásfehérje
- 2 darab egész tojás
- 50 gramm héj nélküli mandula
- 80 gramm kukoricaliszt
- 80 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 csipet só
- 30 ml rum vagy likőr aroma nem jó!
- 10 gramm vaníliás cukor
- 12 gramm sütőpor
Instrukciók
- Ledaráljuk a mandulát, és félretesszük. Kimérjük a kétféle lisztet. A robotgép táljába tesszük a porcukrot, előtte elveszünk belőle egy keveset, amivel a végén megszórjuk, hozzáadjuk a puha vajat, és habosra keverjük.
- Amikor már krémes, hozzáadjuk egyenként a tojásfehérjéket, az egész tojásokat, majd a darált mandulát, a kétféle lisztet, a sót és a rumot. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport, és ezekkel is jól összekeverjük.
- Kivajazunk, kilisztezünk egy gyümölcskenyérformát, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk a tetejét. 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Kihűtjük, kivesszük a formából, porcukorral megszórjuk, ízlésünknek megfelelő lekvárral kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)