Sign In

Receptek

Amor polenta

 

Amor polenta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Köretek
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm porcukor
  • 150 gramm puha vaj
  • 2 darab tojásfehérje
  • 2 darab egész tojás
  • 50 gramm héj nélküli mandula
  • 80 gramm kukoricaliszt
  • 80 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 csipet só
  • 30 ml rum vagy likőr aroma nem jó!
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 12 gramm sütőpor

Instrukciók
 

  • Ledaráljuk a mandulát, és félretesszük. Kimérjük a kétféle lisztet. A robotgép táljába tesszük a porcukrot, előtte elveszünk belőle egy keveset, amivel a végén megszórjuk, hozzáadjuk a puha vajat, és habosra keverjük.
  • Amikor már krémes, hozzáadjuk egyenként a tojásfehérjéket, az egész tojásokat, majd a darált mandulát, a kétféle lisztet, a sót és a rumot. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport, és ezekkel is jól összekeverjük.
  • Kivajazunk, kilisztezünk egy gyümölcskenyérformát, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk a tetejét. 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Kihűtjük, kivesszük a formából, porcukorral megszórjuk, ízlésünknek megfelelő lekvárral kínáljuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, kukorica, polenta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük