Ananászos almaleves
Ananászos almaleves
Hozzávalók
- 1 darab ananászkonzerv (560 gr, cukormentes, darabolt)
- 2 darab alma
- 600 ml víz
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál cukor (édesítő)
- 1 teáskanál friss reszelt gyömbér vagy 1 mokkáskanál szárított
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 darab citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 1/2 mokkáskanál citrombors
- 1/2 mokkáskanál chilipehely
Instrukciók
- Az ananászkonzervet a levével együtt egy kisebb fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a megmosott, apró darabokra vágott almát.
- Felöntjük 700 ml vízzel, beletesszük a sót, a cukrot, a gyömbért, a mézeskalács fűszerkeveréket, a citrom héját és a levét.
- Felforraljuk, de csak egy percig főzzük, utána rögtön beleöntjük a tejföllel csomómentesre, egy kevés vízzel hígított tejfölt, és még egy perc alatt besűrítjük. Az alma így éppen csak roppanósra puhul, és beszívja az ananász ízét.
- Tálaláskor szórjuk meg egy kevés citromborssal és chilipehellyel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)