Ananászos-sonkás tészta
Ananászos-sonkás tészta
Hozzávalók
- 30 gramm füstölt szalonna
- 300 gramm gluténmentes fodros kockatészta
- 200 ml tej
- 200 ml tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál metélőhagyma aprított
- 250 gramm főtt füstölt sonka
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 250 gramm darabolt ananászkonzerv cukormentes
- 20 gramm trappista sajt reszelt
Instrukciók
- Egy jénai tálban kiolvasztjuk az apróra vágott szalonna zsírját. A kockatésztát bő, lobogó vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, de nem öblítjük le hideg vízzel.
- Hozzákeverjük a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot, a metélőhagymát, az apróra vágott főtt sonkát, a lecsepegtetett ananászdarabokat.
- Jól összekeverjük, majd beleöntjük a jénai tálba, a sült szalonnakockákra.
- A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 40 perc alatt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)