Sign In

Receptek

Ananászos-sonkás tészta

Ananászos-sonkás tészta

Ananászos sonkás tészta gluténmentes recept mentes magazin
Ananászos sonkás tészta – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Ananászos-sonkás tészta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 30 gramm füstölt szalonna
  • 300 gramm gluténmentes fodros kockatészta
  • 200 ml tej
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál metélőhagyma aprított
  • 250 gramm főtt füstölt sonka
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 250 gramm darabolt ananászkonzerv cukormentes
  • 20 gramm trappista sajt reszelt

Instrukciók
 

  • Egy jénai tálban kiolvasztjuk az apróra vágott szalonna zsírját. A kockatésztát bő, lobogó vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, de nem öblítjük le hideg vízzel.
  • Hozzákeverjük a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot, a metélőhagymát, az apróra vágott főtt sonkát, a lecsepegtetett ananászdarabokat.
  • Jól összekeverjük, majd beleöntjük a jénai tálba, a sült szalonnakockákra.
  • A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 40 perc alatt.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó ananász, főétel, gluténmentes, sonka, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük