Sign In

Anna szelet

 

Anna szelet

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 32 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 90 gramm kristálycukor
  • 200 ml erős feketekávé
  • 250 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 darab tojás
  • 90 gramm zsír
  • 20 gramm liszt a nyújtáshoz

A krémhez:

  • 5 darab tojássárgája
  • 100 gramm kristálycukor
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 500 ml tej
  • 100 gramm porcukor
  • 300 gramm vaj

A tetejére:

  • 50 gramm étcsokoládé
  • 50 gramm fehér csokoládé
  • 2 mokkáskanál vaj
  • 2 darab kávétejszín

Instrukciók
 

  • A kristálycukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a kávéval, és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen feloldódik, majd kihűtjük.
  • A lisztet összekeverjük a szalalkálival, (a gluténmentes változatba nem tettem sót, mert Nutri Free enyhén sós liszt), majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
  • Hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként a kihűlt karamellás kávét, és jól összegyúrjuk. Könnyen gyúrható, inkább puha, mint kemény tésztát kell kapnunk, különben nehéz lesz vékonyra kinyújtani.
  • Ha kicsit ragad, pihentessük inkább pár percig, osszuk 3 részre a tésztát, majd lisztes kézzel formázzuk kicsit hosszúkásra, és sütőpapíron nyújtsuk ki, a széleket vágjuk le, hogy egy 25x35cm-es téglalapot kapjunk.
  • A sütőpapírral együtt tegyük a tepsire, majd 180 C fokon süssük világosra kb. 8-10 perc alatt. Amikor megsült a tésztalap, csúsztassuk a papír nélkül rácsra, és úgy hűtsük ki. A másik két tésztabucit ugyanígy süssük meg.
  • Amikor a lapok készen vannak, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, sóval, hozzáadjuk a lisztet, majd apránként felöntjük a tejjel, és lassú tűzön jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. (A rizsliszteset kicsit tovább kell főzni, hogy másnapra ne lágyuljon meg a krém).
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt tojássárgájás krémet, és jó habosra, levegősre keverjük.
  • A krémet 2 részre osztjuk, és megtöltjük a lapokat. Kicsit lenyomjuk a felső lapot, hogy a krém egyenletesen elterüljön.
  • Az étcsokit és a fehér csokit egy-egy forró vízbe állított bögrében felolvasztjuk, hozzáadjuk az 1-1 kk vajat, kávétejszínt, szép simára keverjük, majd a süti tetejére csorgatjuk.
  • Másnap, meleg vízbe mártott késsel, szép hosszúkás szeletekre vágjuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük