Sign In

Receptek

Aszalt paradicsomos burgonya

Aszalt paradicsomos burgonya

 

Aszalt paradicsomos burgonya

Elkészítési idő 40 perc
Kategória vegán, Vegetáriánus, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm burgonya
  • 50 gramm gluténmentes szendvicskenyér
  • 1 darab ág friss rozmaring vagy 1 bő teáskanál szárított
  • 8 szelet szárított paradicsom (olajban eltett)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 bő teáskanál só

Instrukciók
 

  • A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és alaposan leöblítjük róla a keményítőt. Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat, rátesszük a fokhagymát, majd az alaposan lecsöpögtetett burgonyát és lefedjük.
  • Néha megkeverjük, óvatosan, hogy ne törjük össze, majd félidőben megsózzuk és saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Vizet csak akkor tegyünk alá, ha már nagyon pirulna az alja, de akkor is csak 1-2 evőkanálnyit.
  • Közben késes aprítóval aprítsuk durvára a szendvicskenyeret, a rozmaringot és a jól lecsöpögtetett paradicsomot, majd egy serpenyőben szárazon, pirítsuk ropogósra.
  • Amikor a burgonya már megpuhult (kb. 30 perc), vegyük le a fedőt, pirítsuk 1 percig nagy lángon, hogy a fölösleges víz elpárologjon, majd keverjük össze a paradicsomos kenyérmorzsával. Friss salátával tálaljuk.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó aszalt paradicsom, burgonya, gluténmentes, vegetáriánus, zöldséges

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating