Aszalt paradicsomos burgonya
Aszalt paradicsomos burgonya
Hozzávalók
- 1000 gramm burgonya
- 50 gramm gluténmentes szendvicskenyér
- 1 darab ág friss rozmaring vagy 1 bő teáskanál szárított
- 8 szelet szárított paradicsom (olajban eltett)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 bő teáskanál só
Instrukciók
- A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és alaposan leöblítjük róla a keményítőt. Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat, rátesszük a fokhagymát, majd az alaposan lecsöpögtetett burgonyát és lefedjük.
- Néha megkeverjük, óvatosan, hogy ne törjük össze, majd félidőben megsózzuk és saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Vizet csak akkor tegyünk alá, ha már nagyon pirulna az alja, de akkor is csak 1-2 evőkanálnyit.
- Közben késes aprítóval aprítsuk durvára a szendvicskenyeret, a rozmaringot és a jól lecsöpögtetett paradicsomot, majd egy serpenyőben szárazon, pirítsuk ropogósra.
- Amikor a burgonya már megpuhult (kb. 30 perc), vegyük le a fedőt, pirítsuk 1 percig nagy lángon, hogy a fölösleges víz elpárologjon, majd keverjük össze a paradicsomos kenyérmorzsával. Friss salátával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)