Aszalt szilvás korhelyleves
Aszalt szilvás korhelyleves
Hozzávalók
- 400 gramm savanyú káposzta
- 300 ml tejföl
- 300 gramm aszalt szilva
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Instrukciók
- A savanyú káposztát néhány vágással kicsit felaprítjuk, ha nagyon savanyú, kiöblítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, roppanós puhára főzzük, majd hozzáadjuk a leöblített, félbevágott, mag nélküli aszalt szilvákat.
- Közben elkészítjük a rántást, az olajban megdinszteljük a hagymát, kiszedjük, a káposztához adjuk, és a maradék olajon, ha nem elég, teszünk hozzá még egy keveset, világosbarnára pirítjuk a lisztet, 1-2 perc pirítás után lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszerpaprikát, apránként a tejfölt, csomómentesre keverjük, majd a levesből hozzámerünk egy keveset, összehabarjuk, és visszaöntjük az éppen csak forrásban lévő levesbe.
- Az újraforrástól számítva még 3-4 percig óvatosan tovább főzzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)