Sign In

Receptek

Aszalt szilvás korhelyleves

 

Aszalt szilvás korhelyleves

Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm savanyú káposzta
  • 300 ml tejföl
  • 300 gramm aszalt szilva
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Instrukciók
 

  • A savanyú káposztát néhány vágással kicsit felaprítjuk, ha nagyon savanyú, kiöblítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, roppanós puhára főzzük, majd hozzáadjuk a leöblített, félbevágott, mag nélküli aszalt szilvákat.
  • Közben elkészítjük a rántást, az olajban megdinszteljük a hagymát, kiszedjük, a káposztához adjuk, és a maradék olajon, ha nem elég, teszünk hozzá még egy keveset, világosbarnára pirítjuk a lisztet, 1-2 perc pirítás után lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszerpaprikát, apránként a tejfölt, csomómentesre keverjük, majd a levesből hozzámerünk egy keveset, összehabarjuk, és visszaöntjük az éppen csak forrásban lévő levesbe.
  • Az újraforrástól számítva még 3-4 percig óvatosan tovább főzzük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó aszalt gyümölcs, aszalt szilva, gluténmentes, korhelyleves, leves, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating