Sign In

Receptek

Avokádós csokikrém zabpelyhes vaníliasodóval

 

Avokádós csokikrém zabpelyhes vaníliasodóval

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

A csokikrémhez:

  • 2 darab nagyobb, érett avokádó
  • 200 ml tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál eritrit

A vaníliakrémhez:

  • 300 ml tej
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-2 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 3 evőkanál zabpehely (jelölten gluténmentes)

Instrukciók
 

  • Csokikrém: Az avokádókat összeturmixszoljuk a tejjel, a kakaóporral és az édesítővel.
  • Vaníliakrém: A tűzhelyen egy lábasban, habverővel elkeverjük a hozzávalókat, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd rétegezve összeállítjuk a pohárkrémet.
  • Tetejére rumos meggybefőttet és pirított, darabosra vágott diót szórunk. Behűtve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó avokádó, csokikrém, csokis, édes sütemény, gluténmentes, krém, vaníila, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating