Avokádós csokikrém zabpelyhes vaníliasodóval
Avokádós csokikrém zabpelyhes vaníliasodóval
Hozzávalók
A csokikrémhez:
- 2 darab nagyobb, érett avokádó
- 200 ml tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál eritrit
A vaníliakrémhez:
- 300 ml tej
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1-2 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál tápióka keményítő
- 3 evőkanál zabpehely (jelölten gluténmentes)
Instrukciók
- Csokikrém: Az avokádókat összeturmixszoljuk a tejjel, a kakaóporral és az édesítővel.
- Vaníliakrém: A tűzhelyen egy lábasban, habverővel elkeverjük a hozzávalókat, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd rétegezve összeállítjuk a pohárkrémet.
- Tetejére rumos meggybefőttet és pirított, darabosra vágott diót szórunk. Behűtve tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)