Sign In

Babapiskóta

 

Babapiskóta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 3 tepsi

Hozzávalók
  

  • 120 gramm porcukor
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 70 gramm margarin
  • 400 gramm rizsliszt
  • 2 evőkanál tej
  • 7,5 gramm szalalkáli

Instrukciók
 

  • A szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a rizslisztet, cukrot összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, és a puha, de nem folyós margarint, a tojásokat és a szalalkális tejet hozzáadjuk. Először kézzel jól összegyúrjuk, ha szükséges, még lisztezzük.
  • Fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Mindig legyen jól lisztezett a deszka és a tészta, mert különben leragad.
  • Hagyjunk helyet köztük, mert nem magasabb lesz, hanem széltében nő. 180 C fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Hagyjuk néhány percet hűlni, könnyebb lesz leszedni. A gluténmentes babapiskótánál fontos, hogy ne vegyük ki halványan, mert nehéz lesz felszedni.
  • 3 nagy tepsi mennyiségű piskóta lesz belőle. Állaga törékeny, jól lazított, könnyű tésztájú, porhanyós.
  • Ha van babapiskóta kiszúrónk, akkor azzal szaggatjuk, ha nincs, késsel stangliszerű csíkokra vágjuk a tésztát. Babapiskóta forma a legnagyobb pogácsaszaggató átalakításával könnyen készíthető.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó babapiskóta, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating