Babapiskóta
Babapiskóta
Hozzávalók
- 120 gramm porcukor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 2 darab tojás
- 70 gramm margarin
- 400 gramm rizsliszt
- 2 evőkanál tej
- 7,5 gramm szalalkáli
Instrukciók
- A szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a rizslisztet, cukrot összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, és a puha, de nem folyós margarint, a tojásokat és a szalalkális tejet hozzáadjuk. Először kézzel jól összegyúrjuk, ha szükséges, még lisztezzük.
- Fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Mindig legyen jól lisztezett a deszka és a tészta, mert különben leragad.
- Hagyjunk helyet köztük, mert nem magasabb lesz, hanem széltében nő. 180 C fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Hagyjuk néhány percet hűlni, könnyebb lesz leszedni. A gluténmentes babapiskótánál fontos, hogy ne vegyük ki halványan, mert nehéz lesz felszedni.
- 3 nagy tepsi mennyiségű piskóta lesz belőle. Állaga törékeny, jól lazított, könnyű tésztájú, porhanyós.
- Ha van babapiskóta kiszúrónk, akkor azzal szaggatjuk, ha nincs, késsel stangliszerű csíkokra vágjuk a tésztát. Babapiskóta forma a legnagyobb pogácsaszaggató átalakításával könnyen készíthető.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)