Sign In

Receptek

Bácskai gombócleves

 

Bácskai gombócleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm füstölt, főtt tarja
  • 500 gramm burgonya
  • 120 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1500 ml víz
  • 1 evőkanál ételízesítő (házi)
  • 10 szem fekete bors
  • 2 darab babérlevél
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál 10%-os ételecet

Instrukciók
 

  • A főtt tarját apró kockákra vágjuk.
  • A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, picit megsózzuk, a levét leöntjük, félretesszük, majd a burgonyát és a tarját annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy könnyen formázható legyen.
  • Közben 1500 ml vizet felforralunk, beletesszük az ételízesítőt, vizes kézzel 24db diónyi gombócot készítünk, és a vízben 10 perc alatt megfőzzük. Közben a főzőléhez adjuk a félretett reszelt burgonya levét, a babérlevelet, megborsozzuk, ha szükséges, még megsózzuk.
  • Amikor a gombócok megfőttek, a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel, majd az egészet a leveshez öntjük, pár perc alatt besűrítjük, végül az ecettel pikánsra ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gombóc, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating