Bácskai gombócleves
Bácskai gombócleves
Hozzávalók
- 150 gramm füstölt, főtt tarja
- 500 gramm burgonya
- 120 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1500 ml víz
- 1 evőkanál ételízesítő (házi)
- 10 szem fekete bors
- 2 darab babérlevél
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál 10%-os ételecet
Instrukciók
- A főtt tarját apró kockákra vágjuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, picit megsózzuk, a levét leöntjük, félretesszük, majd a burgonyát és a tarját annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy könnyen formázható legyen.
- Közben 1500 ml vizet felforralunk, beletesszük az ételízesítőt, vizes kézzel 24db diónyi gombócot készítünk, és a vízben 10 perc alatt megfőzzük. Közben a főzőléhez adjuk a félretett reszelt burgonya levét, a babérlevelet, megborsozzuk, ha szükséges, még megsózzuk.
- Amikor a gombócok megfőttek, a lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró levessel, majd az egészet a leveshez öntjük, pár perc alatt besűrítjük, végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)