Sign In

Receptek

Bácskai húsgombóc

 

Bácskai húsgombóc

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 2 darab közepes vöröshagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 darab zöldpaprika
  • 3 darab paradicsom
  • 1 teáskanál
  • 4 evőkanál rizs

A vagdalthoz:

  • 3 darab kisebb főtt burgonya
  • 500 gramm darált sertéshús
  • 1 evőkanál Cassava dara
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál

A tálaláshoz:

  • 100 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon egy nagyobb serpenyőben, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd rátesszük a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot. Megkeverjük, majd felöntjük 400 ml vízzel, megsózzuk, és kis lángon főzni kezdjük.
  • A vagdalthoz a főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, darát, tojást, és alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk, a lecsós alapba rakjuk, majd beleszórjuk a rizst is.
  • Lefedve, kis lángon főzzük 35 percig, néha fakanállal óvatosan megkevergetve, hogy nehogy a rizs az edény aljára tapadjon. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés vizet. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, húsgombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating