Bácskai húsgombóc
Bácskai húsgombóc
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 2 darab közepes vöröshagyma
- 5 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 darab zöldpaprika
- 3 darab paradicsom
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál rizs
A vagdalthoz:
- 3 darab kisebb főtt burgonya
- 500 gramm darált sertéshús
- 1 evőkanál Cassava dara
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál só
A tálaláshoz:
- 100 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon egy nagyobb serpenyőben, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd rátesszük a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot. Megkeverjük, majd felöntjük 400 ml vízzel, megsózzuk, és kis lángon főzni kezdjük.
- A vagdalthoz a főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, darát, tojást, és alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk, a lecsós alapba rakjuk, majd beleszórjuk a rizst is.
- Lefedve, kis lángon főzzük 35 percig, néha fakanállal óvatosan megkevergetve, hogy nehogy a rizs az edény aljára tapadjon. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés vizet. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)