Bagett – dupla hagymás
Bagett - dupla hagymás
Hozzávalók
- 40 gramm zabpehelyliszt vagy gluténmentes zabpehely darálva
- 20 gramm napraforgómagliszt
- 20 gramm lenmagliszt
- 20 gramm darált dió
- 6 gramm sütőpor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 2 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 1 fej vöröshagyma nagy, kevés olajon megpirított
- 1-1 teáskanál lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó
Instrukciók
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk.
- A tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Amíg a sütő bemelegszik 200 C-ra, a bagettek pihennek, majd 30-35 perc alatt megsütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)