Sign In

Receptek

Bagett – dupla hagymás

 

Bagett - dupla hagymás

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 40 gramm zabpehelyliszt vagy gluténmentes zabpehely darálva
  • 20 gramm napraforgómagliszt
  • 20 gramm lenmagliszt
  • 20 gramm darált dió
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 darab tojás
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 teáskanál
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 fej vöröshagyma nagy, kevés olajon megpirított
  • 1-1 teáskanál lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó

Instrukciók
 

  • Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk.
  • A tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  • Amíg a sütő bemelegszik 200 C-ra, a bagettek pihennek, majd 30-35 perc alatt megsütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, hagyma, pékáru, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating