Bagett – lenmagliszttel
Bagett - lenmagliszttel
Hozzávalók
- 40 gramm darált dió
- 30 gramm lenmagliszt
- 30 gramm kölesliszt
- 100 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 4 darab tojás
- 250 gramm félzsíros tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál napraforgó
- 1 evőkanál tökmag
Instrukciók
- Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, a bagettek pihennek, majd 35-40 perc alatt megsütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)