Sajtos-olívás-bazsalikomos bagett0
Sajtos-olívás-bazsalikomos bagett
Hozzávalók
- 250 gramm Nutri Free mix per Pane
- 20 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 4-5 darab szárított paradicsom
- 10-15 szem olajbogyó apróra vágva
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 gramm füstölt sajt
- kb. 300 ml langyos víz
Instrukciók
- Az élesztőt a langyos vízzel, cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a bazsalikomot, sót, fűszereket, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Addig dagasztjuk, amíg nyújtható tésztát kapunk.
- A szárított paradicsomot és az olajbogyót feldaraboljuk, a sajtot apró kockákra vágjuk. A tésztát 9 részre osztjuk, mindegyik darabot kinyújtjuk ovális formára, vékonyan megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk a feldarabolt belevalókkal (sajt, olíva, paradicsom).
- Amikor ezzel megvagyunk, feltekerjük, mint a kakaós csigát, majd a bagettsütőre tesszük őket, megkenjük a tetejüket olívaolajjal, és letakarva, kb. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük, és 30 perc alatt megsütjük a bagetteket. Kínálhatjuk olajbogyóval, feta vagy mozzarella sajttal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)