Sign In

Receptek

Sajtos-olívás-bazsalikomos bagett0

 

Sajtos-olívás-bazsalikomos bagett

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 9 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 4-5 darab szárított paradicsom
  • 10-15 szem olajbogyó apróra vágva
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 gramm füstölt sajt
  • kb. 300 ml langyos víz

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos vízzel, cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a bazsalikomot, sót, fűszereket, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Addig dagasztjuk, amíg nyújtható tésztát kapunk.
  • A szárított paradicsomot és az olajbogyót feldaraboljuk, a sajtot apró kockákra vágjuk. A tésztát 9 részre osztjuk, mindegyik darabot kinyújtjuk ovális formára, vékonyan megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk a feldarabolt belevalókkal (sajt, olíva, paradicsom).
  • Amikor ezzel megvagyunk, feltekerjük, mint a kakaós csigát, majd a bagettsütőre tesszük őket, megkenjük a tetejüket olívaolajjal, és letakarva, kb. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 190 C fokra előmelegítjük, és 30 perc alatt megsütjük a bagetteket. Kínálhatjuk olajbogyóval, feta vagy mozzarella sajttal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, bazsalikom, gluténmentes, olíva, pékáru, sajt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating