Bagett – szögletes formában sütve
Bagett - szögletes formában sütve
Hozzávalók
- 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 50 gramm amarántliszt de lehet bármilyen más liszt
- 6 gramm sütőpor
- 3,5 gramm porélesztő
- 4 darab tojás
- 250 gramm túró
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál napraforgó
Instrukciók
- Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- Amíg a sütő bemelegszik 200 C fokra, kelni hagyjuk a tésztát, majd betesszük a sütőbe.
- 200 C fokon sütjük 10 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük további 20-25 percig.
- Nagyon finom puha marad napokig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)