Bagett tökmagliszttel
Bagett tökmagliszttel
Hozzávalók
- 50 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 20 gramm tökmagliszt
- 20 gramm Miklós' Universal mix
- 6 gramm sütőpor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 2 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál tökmag
- 1 teáskanál napraforgó
- 1 teáskanál lenmag
- 1 teáskanál szezámmag
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- Amíg a sütő bemelegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes kézzel kisebb bagetteket formálunk, a tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, és kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
- Bagettsütőn vagy sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)