Sign In

Bagett tökmagliszttel

 

Bagett tökmagliszttel

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 9 db

Hozzávalók
  

  • 50 gramm zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
  • 20 gramm tökmagliszt
  • 20 gramm Miklós' Universal mix
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 darab tojás
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál tökmag
  • 1 teáskanál napraforgó
  • 1 teáskanál lenmag
  • 1 teáskanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
  • Amíg a sütő bemelegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes kézzel kisebb bagetteket formálunk, a tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk a magokkal, és kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le.
  • Bagettsütőn vagy sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, pékáru, tökmag, tökmagliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük