Sign In

Receptek

Banános-amarántos muffin

Banános-amarántos muffin

banános gluténmentes muffin recept gmtérkép
Banános gluténmentes muffin

A banántól finom szaftos lesz a tészta, de tehetünk bele helyette előre megsütött, a banánnal azonos mennyiségű sütőtököt is. A képen a világosabb az amarántos muffin. 🙂

Banános-amarántos gluténmentes muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 darab

Hozzávalók
  

  • 2 darab banán
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm puffasztott amaránt
  • 25 gramm mandulaliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma

Instrukciók
 

  • Gépi habverővel habosra verjük a tojásokat. Szétnyomkodjuk a banánokat, és a tojásokkal együtt tovább verjük, amíg egy homogén, habos masszát kapunk.
  • Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd muffin-formákba adagoljuk a tésztát, és 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó banán, gluténmentes, muffin

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating