Banános csirke rizstésztával
Banános csirke rizstésztával
Hozzávalók
A húshoz:
- 500 gramm csirkemellfilé
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 csomó újhagyma
A fűszerkeverékhez:
- 1 evőkanál gyömbér reszelt friss
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál őrölt koriandermag
- 1/2 mokkáskanál citrombors
- 1/2 mokkáskanál csilipehely
- 1 darab citrom leve és reszelt héja
- 1 evőkanál barna cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 4 evőkanál száraz fehérbor
- 50 ml víz
- 2 darab banán kevésbé érett
A körethez:
- 250 gramm rizstészta
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A rizstésztát forrásban lévő, bő sós vízben főzzük 3 percig, majd elzárjuk a tüzet alatta, de a tésztát még kb. 10 percig a forró vízben hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon össze.
- A megmosott csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a liszttel beszórjuk, jól összekeverjük, félretesszük.
- Egy tálba tesszük a reszelt gyömbért, a köményt, a koriandert, a chilipelyhet, a citrom levét, reszelt héját, a barna cukrot, a sót, a fehérbort, a vizet, és jól összekeverjük.
- A banánokat meghámozzuk, 70-80mm-es karikákra vágjuk, és óvatosan a fűszerkeverékhez adjuk.
- Az újhagymát egy tapadásmentes serpenyőben az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a liszttel meghintett húst, és pár perc alatt megpirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszeres banánt, vigyázva, hogy a banánt ne törjük össze.
- Tálaláskor a rizstésztára halmozzuk a fűszeres-banános húst.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)