Sign In

Receptek

Barna zsemle – Naturbit Alfa-mix barna lisztkeverékből

 

Barna zsemle - Naturbit Alfa-mix barna lisztkeverékből

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 250 ml langyos víz
  • 250 gramm Naturbit Alfa-mix barna lisztkeverék
  • 6 gramm
  • 20 gramm étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt 100 ml langyos vízben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval a dagasztógép táljában, majd beindítjuk a gépet, apránként hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék 150 ml langyos vizet, és a dagasztás vége felé 10 gramm olajat.
  • Miután bedagasztottuk, fóliával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, olajos kézzel 8 gombócot formázunk, sütőpapíros tepsire helyezzük, és amíg a sütő bemelegszik, pihentetjük őket.
  • 200 C fokon sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 C fokra, és további 15-20 percig sütjük a zsömléket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna zsemle, gluténmentes, pékáru, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating