Bécsi túrós palacsinta
Nem annyira sötét, mint amennyire a képen látszik 🙂 A fotózással néha gondjaim vannak, ha nincs elég fény 🙂
Gluténmentes bécsi túrós palacsinta
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 2 darab tojás
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 gramm zabpehelyliszt
- 200 ml tej
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- 50 ml étolaj
- 1/2 mokkáskanál mk só
A töltelékhez:
- 500 gramm túró
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál cukor édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 10 gramm vaníliás cukor
- 50 gramm mazsola
Az öntethez:
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál cukor édesítő
- 10 gramm vaníliás cukor
- 10 ml tej vagy tejszín
A sütőtál kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
Instrukciók
- A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát beáztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
- A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, és a felvert fehérjével.
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A palacsintákat megkenjük a túrós krémmel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
- Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.