Borsos-kacsazsíros pogácsa
Borsos-kacsazsíros pogácsa
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Schar mix B
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 50 ml tej
- 10 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 darab tojássárgája
- 2 evőkanál 20 %-os tejföl
- 1,5 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 100 gramm kacsazsír vagy libazsír
- 1 darab tojás a lekenéshez
Instrukciók
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Nem kell megijedni, szinte folyni fog.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott élesztőt a tejjel, a tejfölt, és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
- Langyos helyen kb. 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
- A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és hagyjuk 10-15 percet pihenni, amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra. Felvert egész tojással lekenjük, majd kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)