Sign In

Receptek

Borsos-kacsazsíros pogácsa

 

Borsos-kacsazsíros pogácsa

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Schar mix B
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 ml tej
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál 20 %-os tejföl
  • 1,5 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 100 gramm kacsazsír vagy libazsír
  • 1 darab tojás a lekenéshez

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Nem kell megijedni, szinte folyni fog.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felfuttatott élesztőt a tejjel, a tejfölt, és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
  • Langyos helyen kb. 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
  • A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és hagyjuk 10-15 percet pihenni, amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra. Felvert egész tojással lekenjük, majd kb. 25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating