Boszorkánypecsenye
Boszorkánypecsenye
Hozzávalók
- 600 gramm csirke felsőcombfilé
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 darab babérlevél
- 400 gramm csiperkegomba
- 60 gramm ecetes articsóka vagy ecetes uborka
- 50 gramm aszalt paradicsom
- 10 gramm rizsliszt
- 10 gramm mustár
- 200 ml tejföl
- 1 teáskanál tárkonyecet vagy citromlé
- 1 evőkanál aprított friss tárkony vagy 1 teáskanál szárított
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a csíkokra vágott combfilét, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 100 ml vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, 30 perc alatt puhára pároljuk.
- Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az articsókát és aszalt paradicsomot csíkokra, majd a csirkéhez adjuk, és fedő nélkül 5 percig együtt pároljuk.
- A lisztet a mustárral és a tejföllel simára keverjük, a hús szaftjával hígítjuk, majd a húsra öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
- Végül pár csepp tárkonyecettel ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a felaprított tárkonnyal. Párolt rizzsel kínáljuk. (Össz: 1751 Kcal; 44,3gramm szénhidrát).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)