Sign In

Receptek

Boszorkánypecsenye

 

Boszorkánypecsenye

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm csirke felsőcombfilé
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 darab babérlevél
  • 400 gramm csiperkegomba
  • 60 gramm ecetes articsóka vagy ecetes uborka
  • 50 gramm aszalt paradicsom
  • 10 gramm rizsliszt
  • 10 gramm mustár
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál tárkonyecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál aprított friss tárkony vagy 1 teáskanál szárított

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a csíkokra vágott combfilét, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 100 ml vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, 30 perc alatt puhára pároljuk.
  • Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az articsókát és aszalt paradicsomot csíkokra, majd a csirkéhez adjuk, és fedő nélkül 5 percig együtt pároljuk.
  • A lisztet a mustárral és a tejföllel simára keverjük, a hús szaftjával hígítjuk, majd a húsra öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
  • Végül pár csepp tárkonyecettel ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a felaprított tárkonnyal. Párolt rizzsel kínáljuk. (Össz: 1751 Kcal; 44,3gramm szénhidrát). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, főétel, gluténmentes, pecsenye

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating