Brassói csirkemáj
Brassói csirkemáj
Hozzávalók
A májhoz:
- 700 gramm csirkemáj
- 60 gramm füstölt szalonna
- 5 evőkanál étolaj
- 3-4 evőkanál rizsliszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
- 2 teáskanál só
A burgonyához:
- 1000 gramm burgonya
- 500 ml étolaj a sütéshez
Instrukciók
- Az apró kockára vágott szalonnát 1 evőkanál olajon megpirítjuk egy serpenyőben, majd egy kisebb tepsi aljába szórjuk.
- A májat megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megforgatjuk a lisztben és a maradék olajban egy kicsit elősütjük (nem baj, ha egy kicsit véres marad), majd a májdarabokat is a tepsibe tesszük.
- A serpenyőbe tesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott vöröshagymát, a paradicsompürét, a borsot, a majoránnát, és a sót, adunk hozzá 2 dl vizet és felforraljuk, majd az egészet a májra öntjük a tepsibe.
- Fóliával letakarjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd fólia nélkül további 20 percig. Közben meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, körülbelül azonos nagyságú kockákra vágjuk és közepesen forró olajban megsütjük.
- Tálaláskor a sült burgonyára halmozzuk a vajpuhára sült májat.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)