Brie-leves tökmaggal
Brie-leves tökmaggal
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 50 gramm rizsliszt
- 1000 ml húsleves (leveskockából is jó)
- 200 gramm Chevalier Brie sajt
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál metélőhagyma aprított
A tálaláshoz:
- 2 darab gluténmentes kifli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 gramm tökmag durvára aprított
- 20 gramm trappista sajt reszelt
Instrukciók
- Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd rászórjuk a rizslisztet, és 1-2 perc alatt megfuttatjuk. A húslevessel, kevergetés közben, apránként felöntjük, majd szintén kevergetve felforraljuk.
- Miután felforrt, beleszórjuk az apró kockára vágott sajtot, és addig főzzük, amíg el nem olvad benne. Megsózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel simára keverjük, mert a sajt kérge nem olvad el.
- Forrón, metélőhagymával megszórva, tökmagos kiflikarikákkal kínáljuk, amit úgy készítünk el, hogy a kifliket kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
- A tetejére szórunk 1-1 teáskanálnyi aprított tökmagot, sajttal behintjük, és forró sütőben 7-8 perc alatt ráolvasztjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)