Sign In

Receptek

Brie-leves tökmaggal

Brie-leves tökmaggal

Brie leves tökmaggal gluténmentes recept mentes magazin
Brie leves tökmaggal gluténmentes recept – Mentes Magazin

Brie-leves tökmaggal

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj
  • 50 gramm rizsliszt
  • 1000 ml húsleves (leveskockából is jó)
  • 200 gramm Chevalier Brie sajt
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál metélőhagyma aprított

A tálaláshoz:

  • 2 darab gluténmentes kifli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 gramm tökmag durvára aprított
  • 20 gramm trappista sajt reszelt

Instrukciók
 

  • Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd rászórjuk a rizslisztet, és 1-2 perc alatt megfuttatjuk. A húslevessel, kevergetés közben, apránként felöntjük, majd szintén kevergetve felforraljuk.
  • Miután felforrt, beleszórjuk az apró kockára vágott sajtot, és addig főzzük, amíg el nem olvad benne. Megsózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel simára keverjük, mert a sajt kérge nem olvad el.
  • Forrón, metélőhagymával megszórva, tökmagos kiflikarikákkal kínáljuk, amit úgy készítünk el, hogy a kifliket kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
  • A tetejére szórunk 1-1 teáskanálnyi aprított tökmagot, sajttal behintjük, és forró sütőben 7-8 perc alatt ráolvasztjuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó brie sajt, gluténmentes, leves, sajt, sajtleves, tökmag

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating