Sign In

Receptek

Burgonyakrémleves

 

Burgonyakrémleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm burgonya
  • 50 gramm vaj
  • 1 fej közepes vörös- vagy lilahagyma
  • 30 gramm rizsliszt
  • 800 ml víz
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 300 ml tej
  • 50 gramm reszelt parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2 darab virsli
  • ízlés szerint pirított gluténmentes kenyérkocka

Instrukciók
 

  • Felaprítjuk a hagymát kockára, karikára, kinek hogyan szimpatikus. Meghámozzuk a krumplit, apró kockákra vágjuk.
  • A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  • Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel, hozzáadjuk a burgonyát, ételízesítőt, ha kell sót, és egy kevés őrölt fekete borsot.
  • Főzzük kb. fél órát, majd botmixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejet, és felforraljuk.
  • Tálaláskor meghintjük egy kevés parmezánnal, borssal, és vékony szeletekre vágott, olajban pirított virslivel, kenyérkockával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, krémleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating