Sign In

Burgonyapizza

 

Burgonyapizza

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Pizza receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 4 darab közepes burgonya
  • 3 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint oregánó
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt de elmaradhat
  • 2 evőkanál étolaj

A feltéthez:

  • 2 evőkanál pizzaszósz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 50 gramm gépsonka
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej közepes lilahagyma
  • 2 marék szeletekre vágott csiperkegomba
  • 1 darab articsóka opcionális
  • 2 marék főtt kukorica
  • 50 gramm reszelt sajt
  • ízlés szerint és még, amit éppen találtok a hűtőben 🙂

Instrukciók
 

  • A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet, ha teszünk bele, 1 tojással csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a többi tojást is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az oregánót is, és hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz.
  • Egy nagyobb teflonos serpenyőbe teszünk 1 evőkanál olajat, a fele masszát belemerjük, és addig sütjük közepes lángon, amíg összeáll (nem kell teljesen készre sütni!), majd megfordítjuk egy nagyobb lapáttal, megsütjük egy kicsit a másik felét is. A maradék masszából sütünk még egy ugyanilyen adagot.
  • Olajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsire csúsztatjuk, és 10 percre betesszük a 180 C-ra előmelegített sütőbe.
  • Közben felaprítjuk a sonkát, hagymát, gombát, articsókát, a tejfölt összekeverjük a pizzakrémmel, lereszeljük a sajtot. 10 perc után megkenjük a tejfölös pizzakrémmel, rátesszük a feltétet, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, pizza

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating