Burgonyapizza
Burgonyapizza
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 4 darab közepes burgonya
- 3 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint oregánó
- 2 evőkanál gluténmentes liszt de elmaradhat
- 2 evőkanál étolaj
A feltéthez:
- 2 evőkanál pizzaszósz
- 2 evőkanál tejföl
- 50 gramm gépsonka
- 1 darab paradicsom
- 1 fej közepes lilahagyma
- 2 marék szeletekre vágott csiperkegomba
- 1 darab articsóka opcionális
- 2 marék főtt kukorica
- 50 gramm reszelt sajt
- ízlés szerint és még, amit éppen találtok a hűtőben 🙂
Instrukciók
- A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet, ha teszünk bele, 1 tojással csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a többi tojást is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az oregánót is, és hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz.
- Egy nagyobb teflonos serpenyőbe teszünk 1 evőkanál olajat, a fele masszát belemerjük, és addig sütjük közepes lángon, amíg összeáll (nem kell teljesen készre sütni!), majd megfordítjuk egy nagyobb lapáttal, megsütjük egy kicsit a másik felét is. A maradék masszából sütünk még egy ugyanilyen adagot.
- Olajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsire csúsztatjuk, és 10 percre betesszük a 180 C-ra előmelegített sütőbe.
- Közben felaprítjuk a sonkát, hagymát, gombát, articsókát, a tejfölt összekeverjük a pizzakrémmel, lereszeljük a sajtot. 10 perc után megkenjük a tejfölös pizzakrémmel, rátesszük a feltétet, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)